Què pretén aquest cicle?

El Cicle de Cinema sobre pobresa i exclusió social és una iniciativa de reflexió i debat de la realitat de pobresa i exclusió social a través del cinema i l’audiovisual. En la seva tercera edició amb l’eix «De la crisi… al bé comú».

Ja no podem parlar de pobresa i exclusió social sense fer esment a la crisi. Una crisi que de l’economia global al dia a dia està tenyint de negre tots els àmbits de la nostra vida. Cansats de discursos pessimistes, de no albirar horitzó i amb una clara voluntat de recuperar l’esperança, aquest curs dediquem el cicle a repensar el bé comú. Estem convençuts que un món que superi l’interès privat i busqui el bé de totes les persones com a font de justícia social ens pot portar a una societat que guanyi la partida a la pobresa i l’exclusió.

El III Cicle de Cinema sobre pobresa i exclusió social que Càritas Diocesana de Barcelona, Arrels Fundació i el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia organitzen vol mostrar i debatre sobre aquesta realitat a partir de la projecció de tres documentals. Cadascun d’aquests documentals comptarà amb la presència de persones expertes en cada àmbit que tractaran de reflexionar i obrir un debat després de la projecció del documental sobre la realitat econòmica, social i política que ens ha portat a aquesta conjuntura, sobre els seus efectes i conseqüències humanes i sobre les possibles alternatives per superar un model social insostenible i sobretot injust.

Anuncis