Educació pel bé comú – segona sessió del cicle

L’educació té importància per al desenvolupament humà i l’enfortiment de les capacitats de les persones com a ciutadans responsables, creatius i productius. La inserció dels joves en el mercat de treball, el benestar econòmic sostingut i el paper de l’educació bàsica són claus per reduir la desigualtat i potenciar el desenvolupament futur.

Si ens remetem a una de les primeres definicions fetes del bé comú, de la mà de  Joan XXIII, trobem el següent: «el conjunt de condicions de la vida social que fan possible a les societats i a cadascun dels seus membres l’assoliment més complert i més fàcil de la pròpia plenitud». Podem concloure com n’és d’important el paper de l’educació, tant en escoles com en famílies, per a caminar cap l’assoliment d’aquesta plenitud.

Segons Joaquín García Roca (Educació per a la ciutadania, Quaderns CJ 149) «és bo que els alumnes aprenguin a argumentar a favor d’allò que és comú, a favor d’allò que s’estima, perquè és de tots, a favor d’allò que pot ser compartit. Ja es tracti de valors compartits, de llocs públics o de béns comuns,… Quants esforços educatius han calgut per tal de superar l’individualisme possessiu, que configura encara molts alumnes d’avui!.»

És quan s’estima el que és comú i compartit que estem en condicions de valorar el que és propi com allò que vivifica la identitat personal i social. L’educació té un paper clau en aquest aprenentatge.

El proper dimarts 30 d’octubre a les 20h als Cinemes Maldà veurem a la segona sessió del cicle un extracte del documental:

La educación prohibida

Una pel·lícula sobre la educació centrada en l’amor, el respecte, la llibertat i l’aprenentatge. Documenta experiències educatives no convencionals a America Llatina i España.

Debat posterior amb: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Aquesta entrada ha esta publicada en Tercer cicle. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s