“Cal prendre mesures efectives per evitar, prevenir i lluitar contra aquesta nova lacra que angoixa a tantes famílies i mina el nostre estat del benestar.”

Carta de Carme Trilla en motiu del cicle de cinema:

“El canvi de cicle econòmic, iniciat a finals de l’any 2007, ha comportat un molt fort increment de la taxa d’atur i una caiguda dels ingressos familiars. En l’àmbit de l’habitatge això està tenint conseqüències devastadores: un nombre creixent d’habitatges adquirits mitjançant crèdit hipotecari estan entrant en mora i, posteriorment, en execució hipotecària, provocant els desnonament de moltes famílies, i la immobilització d’immobles buits en mans d’entitats financeres; i un nombre creixent de persones o famílies està vivint en habitatges rellogats o pagant lloguers cada cop més allunyats de llurs ingressos decreixents, que corren el risc, també, de ser desnonats per causa de les dificultats de pagament.

Des de Càritas fa anys que assistim el drama de moltes famílies que no poden accedir o mantenir un habitatge digne i adequat a les seves necessitats. Igualment assistim, fa massa temps, al drama de persones i famílies que no poden accedir a un habitatge i estan literalment en situació de sense llar perquè se’ls denega el dret fonamental a l’habitatge. Aquest tipus de situacions, però, en comptes de minvar, està creixent ja que el risc d’exclusió social per pèrdua de l’habitatge i el greu problema afegit que suposen els deutes pendents en el cas d’impagament d’hipoteques han passat a ser un nou i injust obstacle per a la consecució del dret a l’habitatge a casa nostra. És per això que cal celebrar que, des de tots els àmbits de comunicació i d’informació, es faci entendre a la societat que cal prendre mesures efectives per evitar, prevenir i lluitar contra aquesta nova lacra que angoixa a tantes famílies i mina el nostre estat del benestar.”

Octubre 2011

Carme Trilla és ex secretaria d’habitatge de la Generalitat de Catalunya i responsable del Servei de Mediació en l’Habitatge de Cáritas Diocesana de Barcleona

Aquesta entrada ha esta publicada en Segon Cicle, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s